rownanie parametryczne i ogolne plaszczyzny

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

rownanie parametryczne i ogolne plaszczyzny

Post autor: anetka10 »

Napisz rownanie parametryczne i ogolne plaszczyzny H, ktora zawiera prosta:


l:
{x=2t
{y=1
{z=2-t

i jest prostopadła do płaszczyzny stycznej w punkcie P=(1,e,1) do powierzchni o rownaniu z=xln(y/z)


z gory dzieki za pomoc
ODPOWIEDZ