Funkcje cyklometryczne

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Morwena
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 28
Rejestracja: 24 paź 2012, 08:15
Lokalizacja: NS
Podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Funkcje cyklometryczne

Post autor: Morwena »

Proszę o pomoc. Poniższe zadania zostały rozwiązane, ale nie wiadomo czemu w "wolframalpha" wychodzi coś zupełnie innego. Proszę o rozwiązanie z jakąś wskazówką...

a) \(arcsin(1-x)-2arcsinx= \frac{\pi}{2}\)
b) \(arcctgx \le arctgx\)

Z góry dziękuję.
ODPOWIEDZ