płyta trójkątna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Tloc19
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 09 lis 2012, 09:29

płyta trójkątna

Post autor: Tloc19 »

Witam mam problem z poniższym zadaniem proszę o pomoc z jego rozwiązaniu:
Nieodkształcalną w kształcie trójkąta płytę ABD zamocowano w płaszczyźnie pionowej za pomocą podpory przegubowej A oraz prętów stalowych DE i BC do ściany nieodkształcalnej i podłoża . Obliczyć jakie siły występują w obu prętach na rysunku oraz wyznaczyć rekacje w podporze A , jeżeli belkę obciążono siłą F=10kN i momentem M=6kNm , a pola przekroju poprzecznego prętów są sobie równe.
Obrazek
Dziękuje za wszelką pomoc.
Tloc19
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 09 lis 2012, 09:29

Post autor: Tloc19 »

AF=0,7m
BC=0,5m
AB=0,4m
FD=0,4m
ED=0,7m
przepraszam nie podałam długości
ODPOWIEDZ