przestrzeń z miarą

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
aaasiuniaaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 16 mar 2009, 23:14
Podziękowania: 9 razy

przestrzeń z miarą

Post autor: aaasiuniaaaa »

Zadanie:
Niech (X, S, \(\mu\)) będzie przestrzenią z miarą,\(A,B \in S\). Jeżeli \(\mu(X)=2, \mu(A) \ge \frac{5}{4} i \mu(B) \ge \frac{4}{3}\)to udowodnić, że \(\mu(A \cap B)> \frac{1}{2} .\)
aaasiuniaaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 16 mar 2009, 23:14
Podziękowania: 9 razy

Re: przestrzeń z miarą

Post autor: aaasiuniaaaa »

2.Niech (X, S, \(\mu\)) będzie przestrzenią z miarą, \(A,B \in S\). Jeżeli \(\mu(X)=2, \mu(A)= \frac{12}{5} , \mu(B)= \frac{3}{2}\) to udowodnić, że \(\mu(A \cap B)> \frac{3}{4}\).
ODPOWIEDZ