dziedzina naturalna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
piwo2323
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 24 lis 2010, 21:03
Płeć:

dziedzina naturalna

Post autor: piwo2323 »

Znajdź dziedziny naturalne funkcji
a) \(\frac{2x-4}{x^2-5x+6}+arcsin(3x-1)\)

b) \(arctg \frac{1}{x} +arctg \sqrt{9-x^2}\)

c) \(\sqrt{log o pod \frac{1}{3} z cosx }\)

d) \(\sqrt{\frac{ \pi }{6} +arcsin \frac{x-2}{4}} + ln(arccos \frac{x-3}{2} - \frac{ \pi }{3})\)
ODPOWIEDZ