[Java] Suma liczb z tablicy

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolinaa1231
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 04 cze 2012, 10:38
Podziękowania: 50 razy
Płeć:

[Java] Suma liczb z tablicy

Post autor: karolinaa1231 »

Moj kod wygląda następująco:

import java.io.*;
public class Zadanie19c {
public static int suma(int[] tab){
int suma=0;
int nr=0;
while(nr < tab.length){
suma = suma + tab[nr];
nr ++;
}
return suma;
}
}

Przy kompilowaniu wyskakuje,ze coś nie tak z klasa, pomoże ktos jak to poprawic?
ODPOWIEDZ