Prosze o pomoc w napisaniu programu w javie
Zad.1
Napisz program, ktory poprosi uzytkownika o podanie liczby calkowitej, pobierze ja, a nastepnie wyznaczy i wyswietli informacje o ilosci jej cyfr, obliczy ich sume i wyswietli ja w postaci komunikatu dla uzytkownika.
Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
Programowanie java
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 49
- Rejestracja: 04 cze 2012, 10:38
- Podziękowania: 50 razy
- Płeć:
-
- Rozkręcam się
- Posty: 49
- Rejestracja: 04 cze 2012, 10:38
- Podziękowania: 50 razy
- Płeć:
import java.io.Console;
public class Zadanie12 {
public static void main(String[] agrs) {
int liczba;
int iloscCyfr;
Console konsola=System.console();
System.out.println("Program sprawdza czy liczba jest calkowita oraz ile ma cyfr i jaka jest ich suma");
System.out.println("Podaj liczbe calkowita");
liczba = Integer.parseInt(konsola.readLine());
liczba= abs(int liczba);
if(liczba == 0){
System.out.println("Podana liczba ma" + liczba + "cyfr");
}else{
public static double floor(double liczbaCyfr)
liczba=log10(
}
}
}
Napisałam tak, mogłabym prosić o podpowiedz co jest nie tak?
public class Zadanie12 {
public static void main(String[] agrs) {
int liczba;
int iloscCyfr;
Console konsola=System.console();
System.out.println("Program sprawdza czy liczba jest calkowita oraz ile ma cyfr i jaka jest ich suma");
System.out.println("Podaj liczbe calkowita");
liczba = Integer.parseInt(konsola.readLine());
liczba= abs(int liczba);
if(liczba == 0){
System.out.println("Podana liczba ma" + liczba + "cyfr");
}else{
public static double floor(double liczbaCyfr)
liczba=log10(
}
}
}
Napisałam tak, mogłabym prosić o podpowiedz co jest nie tak?