zapisac za pomoca sigmy i pi:
(1+1)(1+1/2)(1+1/2+1/3)...(1+1/2+1/3+....+1/R)
sigma
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 17549
- Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 41 razy
- Otrzymane podziękowania: 7435 razy
- Płeć:
Re: sigma
To chyba będzie tak :
\(\left(1+1 \right)\left(1+ \frac{1}{2} \right) \left(1+ \frac{1}{2} + \frac{1}{3}\right)...\left(1+ \frac{1}{2} + \frac{1}{3}+...+\frac{1}{R}\right)= \prod_1^R \sum_{1}^{R} \left( 1+ \frac{1}{i}\right)\)
\(\left(1+1 \right)\left(1+ \frac{1}{2} \right) \left(1+ \frac{1}{2} + \frac{1}{3}\right)...\left(1+ \frac{1}{2} + \frac{1}{3}+...+\frac{1}{R}\right)= \prod_1^R \sum_{1}^{R} \left( 1+ \frac{1}{i}\right)\)