Pomocy objetosc bryly V

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zawada230
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 08 cze 2012, 00:01
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Pomocy objetosc bryly V

Post autor: zawada230 »

Prosze o pomoc
Zadanie
Obliczyc objetosc bryly V
\(\left\{ \left( x,y,z\right):0 \le 2z \le 3-y \right\}\)
\(y \ge x^2-1\)
zawada230
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 08 cze 2012, 00:01
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

Post autor: zawada230 »

obliczyc objetosc bryly v ograniczonej powierzchniami
Awatar użytkownika
patryk00714
Mistrz
Mistrz
Posty: 8799
Rejestracja: 13 mar 2011, 12:28
Lokalizacja: Śmigiel
Podziękowania: 92 razy
Otrzymane podziękowania: 4449 razy
Płeć:

Post autor: patryk00714 »

Próbowałeś sam ruszyć to zadanie? Zacznij od rysunku, wszystko rozjaśni :)
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!

\(\exp (i \pi) +1=0\)
ODPOWIEDZ