INformatyka rozwiązywanie równań różniczkowych

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
robertn5012
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 06 maja 2012, 21:06
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

INformatyka rozwiązywanie równań różniczkowych

Post autor: robertn5012 »

12: Sprowadź podane równanie różniczkowe (wraz z warunkami początkowymi) do układu równań
różniczkowych pierwszego rzędu:
\(x"+3x'-2x=7\)
\(x(0)=\alpha_1 x'\)
\(x(0)=\alpha_2\)
ODPOWIEDZ