Oblicz prostokąt
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 27
- Rejestracja: 01 paź 2011, 18:21
- Podziękowania: 13 razy
- Płeć:
Oblicz prostokąt
masz prostokąt o wymiarach 2metry i 60 cm i szerokości 1 metr i 20 cm ile to metrow kwadratowych jest?
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 28
- Rejestracja: 14 kwie 2012, 17:48
- Otrzymane podziękowania: 11 razy
- Płeć:
Re: Oblicz prostokąt
najlepiej wymiary prostokata zamienić na metry
a=2,6m i b=1,2m , wówczas pole bedzie w metrach kwadratowych
P=3,12m^2
a=2,6m i b=1,2m , wówczas pole bedzie w metrach kwadratowych
P=3,12m^2