Oblicz

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
chocapicc
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 05 mar 2012, 13:24
Podziękowania: 41 razy
Płeć:

Oblicz

Post autor: chocapicc »

a) \sqrt{} 64*100
b) \sqrt{} 64 * \sqrt{} 100


jaka to różnica do obliczenia jest? kompletnie nie wiem
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\(\sqrt{64\cdot100}=\sqrt{6400}=80=\sqrt{64}\cdot\sqrt{100}=8\cdot10=80\)

O to chodzi?
Przeczytaj instrukcję LATEXu

http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=29&t=12617
ODPOWIEDZ