Szukam pomocy. Gospodarka wodna i ochrona wód

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
TRIENTALIS
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 25 lut 2012, 16:16

Szukam pomocy. Gospodarka wodna i ochrona wód

Post autor: TRIENTALIS »

Cześć wszystkim !
Przychodzę do Was z ciężką sprawą, a raczej zadaniem tekstowym z ów przedmiotu, zawartego w tytule tematu, który jest nieosiągalny dla mnie w zrozumieniu :|
Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza która się w tym orientuje i pomoże..

Przejdę do nieszczęsnego zadania:
Dla podanego układu odwadniania oblicz parametry zawiesiny dla nadawy i produktów, tj. masowe i objętościowe natężenia przepływu fazy stałej, zawiesiny i wody oraz odpowiednio zawartość fazy stałej, zagęszczenie i wychody produktów odwadniania.

DANE:
ρs= 1500 kg/m 3

dla nadawy :
αn= 22%
Qzn= 500 Mg/h

dla wylewu :
wilgotność Ww=70%

dla przelewu:
βp=70 g/dm 3


Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA ODPOWIEDZI !! :P
pozdrawiam wszystkich.
ODPOWIEDZ