rozwiąż równianie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 9
- Rejestracja: 28 sty 2012, 12:25
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 5246
- Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
Trzeba rozpatrzeć dwa przypadki:
\(1^ \circ :\ \begin{cases}x>0\\ 1+ \frac{\sin 0}{2}=0\ \ \ \Rightarrow \ \ \ 1=0 \end{cases}\ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)
\(\vee\)
\(2^ \circ :\ \begin{cases} x<0\\ -1+ \frac{\sin 2x}{2}=0\ \ \ \Rightarrow \ \ \ \ \sin 2x=2 \end{cases}\ \ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)
\(z\ 1^ \circ \ \vee \ 2^ \circ \ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)
\(1^ \circ :\ \begin{cases}x>0\\ 1+ \frac{\sin 0}{2}=0\ \ \ \Rightarrow \ \ \ 1=0 \end{cases}\ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)
\(\vee\)
\(2^ \circ :\ \begin{cases} x<0\\ -1+ \frac{\sin 2x}{2}=0\ \ \ \Rightarrow \ \ \ \ \sin 2x=2 \end{cases}\ \ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)
\(z\ 1^ \circ \ \vee \ 2^ \circ \ \ \ \Rightarrow \ \ \ x \in \emptyset\)