Metody Numeryczne ...

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
PriCe
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 04 wrz 2010, 20:21
Podziękowania: 3 razy

Metody Numeryczne ...

Post autor: PriCe »

1.Wyznaczyć pierwiastki poniższych równań metodą bisekcji z błędem mniejszym od 0,02.

a)\(x^3 - x+1=0 (w przedziale [-2,2])\)

2. Znaleźć pierwiastki r-ń :

a)\(x^4 + 1=0\)

3. Obliczyć metodą kwadratur Newtona - Cotesa przybliżone wartości całek \(\int_{a}^{b}f(x) dx\)

a)\(f(x) = (sin)/x [a,b] = [0.0,8]\)

4.Rozwiązać metodą bezpośrednią eliminacji lub iteracji , uzasadniając jej zbieżność następujące układy równań AX = B;
Obrazek
PriCe
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 18
Rejestracja: 04 wrz 2010, 20:21
Podziękowania: 3 razy

Re: Metody Numeryczne ...

Post autor: PriCe »

http://imageshack.us/photo/my-images/716/14876316.jpg/


podaje link do ostatniego przykładu bo niestety nie wyświetla obrazka
ODPOWIEDZ