Macierze

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Anitka4321
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 16 gru 2011, 13:12
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Macierze

Post autor: Anitka4321 »

Rozwiązać równanie za pomocą macierzy odwrotnej
\(\begin{bmatrix}-1& 2 \\ 3&4 \end{bmatrix}\) * X * \(\begin{bmatrix}2& 3 \\ -4&5 \end{bmatrix}\) =\(\begin{bmatrix}-1& 0&3 \\ 4&5&1 \end{bmatrix}\) \(\begin{bmatrix}7& -1&0 \\ -2&0&3 \end{bmatrix}\)^T
ODPOWIEDZ