wyznaczyc asymptoty wykresu funkcji

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
SylVia9208
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2011, 17:54
Podziękowania: 18 razy
Płeć:

wyznaczyc asymptoty wykresu funkcji

Post autor: SylVia9208 »

1. f(x)=x/4 + 4/x
2. f(x)= 1-x/x2-9
3. f(x)= 3-2x2/(2x+1)2
4. f(x)= x2-2x-3/x-3
5. f(x)= x/lnx
6. f(x)= xarctgx
7. f(x)= x2 lnx

prosze o dokladnie rozwiazanie tych przykladow, krok po kroku :D
korzysta sie gdzies z reguly de'l hospitala?
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

Należy w jednym poście podać co najwyżej 5 zadań. Patrz regulamin
SylVia9208
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2011, 17:54
Podziękowania: 18 razy
Płeć:

Re: wyznaczyc asymptoty wykresu funkcji

Post autor: SylVia9208 »

1. f(x)=x/4 + 4/x
2. f(x)= 1-x/x2-9
3. f(x)= 3-2x2/(2x+1)2
4. f(x)= x2-2x-3/x-3
5. f(x)= x/lnx
;)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

i należy używać latexa
SylVia9208
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2011, 17:54
Podziękowania: 18 razy
Płeć:

Re: wyznaczyc asymptoty wykresu funkcji

Post autor: SylVia9208 »

uzylam ale cos nie wyszlo i dlatego tak napisalam..
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

tu http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=24&t=30482 Ci poprawiłam , to po co piszesz drugi post ?
SylVia9208
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2011, 17:54
Podziękowania: 18 razy
Płeć:

Re: wyznaczyc asymptoty wykresu funkcji

Post autor: SylVia9208 »

dzieki! bo myslalam, ze cos zle nacisnelam i w ogole..
ale dobra, tutaj chodzi o rozwiazanie przykladow...
ODPOWIEDZ