Płaszczyzna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mateqi
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 75
Rejestracja: 26 kwie 2011, 18:31
Podziękowania: 11 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Płaszczyzna

Post autor: mateqi »

Czesc! Jak okresil polozenie takiej plaszczyzny :
4y - 3z + 2 = 0 wzgledem ukladu wspolrzednych?
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

Jest równoległa do osi \(X\), przecina oś \(Y\) w \(y=-\frac{1}{2}\) i oś \(Z\) w \(z=\frac{2}{3}\)
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

czyli rzutem tej płaszczyzny na płaszczyznę OYZ jest prosta 4y-3z+2=0
ODPOWIEDZ