log naturalny a e - uproszczenie

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
dawid0512
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 348
Rejestracja: 28 mar 2009, 09:41
Podziękowania: 107 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

log naturalny a e - uproszczenie

Post autor: dawid0512 »

\(e^{2ln|x|}\) można to jakoś uprościć ?
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(e^{ln|x|^2}=|x|^2\)
Wzór:
\(a^{log_ab}=b\)

\(ln|x|^2=log_e|x|^2\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ