Matematyka bankowa

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

Matematyka bankowa

Post autor: kaziolo »

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań:
Zad.3
Udowodnić, że \(F_{n}-F_{0}=I^{(1)}+I^{(2)}+...+I^{(n)}.\)
Zad.5
Rozważmy funkcję akumulacji daną wzorem \(at^{2}+b.\)Jeśli $100 zainwestowane w momencie t=0 osiąga wartość $172 w momencie t=3, to jaką wartość osiągnie w momencie t=10 kapitał $100 zainwestowany w momencie t=5.

Pomoc ! http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... FT2Ec64jMw
ODPOWIEDZ