musze narysować wykres funkcji x^2+y^2 = 1
w na stronce znalazlem jak on powinien wyglądać ostatecznie ale nie wiem z jakich przeksztalcen skorzystac zeby miec tam piewiastek.
y= \sqrt{1-x^2}
tu mam wykres http://www.wolframalpha.com/input/?i=%2 ... 29%5E1%2F2
w zasadzie moje zadanie brzmi:
Przedstawić geometrycznie relację R i zbadać jej własności: zwrotność, symetryczność przechodniość, antysymetryczność.
R= \left\{ (x,y) \in R^2 : x^2 +y^2 = 1\right\}
rysowanie wykresów
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 285
- Rejestracja: 05 kwie 2011, 17:49
- Podziękowania: 97 razy
- Płeć:
- ewelawwy
- Fachowiec
- Posty: 2057
- Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 910 razy
- Płeć:
na jakiej stronce??
x^2+y^2=1, to jest okrąg o środku w punkcie (0,0) i promieniu równym 1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g#Definicja
gdzie O-środek okręgu, r- promień
x^2+y^2=1, to jest okrąg o środku w punkcie (0,0) i promieniu równym 1
http://pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g#Definicja
gdzie O-środek okręgu, r- promień
-
- Stały bywalec
- Posty: 285
- Rejestracja: 05 kwie 2011, 17:49
- Podziękowania: 97 razy
- Płeć: