Geomatyka

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolo_k
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 paź 2011, 20:51
Płeć:

Geomatyka

Post autor: karolo_k »

Jestem na geodezji zaocznej i mam takie zadnie do rozwiązania.

Zadanie1.Oblicz współrzędne punktu P, gdy dane są współrzędne punktu
A (x= 5423606,29 y=4541931,65)
B (x= 5423677,42 y= 4541679,74)
oraz odległości AP = 192,45 i BP = 224,21
Odległośc BP jest oznaczone jako a
Odleglosc AP jest oznaczona jako b



Zadanie2.
Obliczyc wspołrzędne punktu P, gdy dane są wspołrzedne punkty
A (x= 5423374,88 y=4541823,64)
B(x= 5423524,32 y=4541315,13)
oraz pomierzone kąty alfa = 52 stopnie i 9 minuty i beta = 58 stopni i 4 minuty.
Tutaj policzylem ze gamma = 69 stopni i 47 minut.

-----------------
Będę wdzieczny za jakie kolwiek wskazówki jak i czym to ugryśc.

PS ostatnio na cwiczeniach przerabialismy twierdzenie sinusow i cosinusow, może to będzie jakaś podpowiedź
ODPOWIEDZ