Zbiory i ich własności 1

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justyska05
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 56
Rejestracja: 30 lis 2009, 19:05
Podziękowania: 23 razy

Zbiory i ich własności 1

Post autor: justyska05 »

zad1
1. Wykonaj działania \(A \cap B\), \(A \cup B\), A' , B' , A\ B , B \ A jeżeli:

a) \(A =\) {\(x \in R :\) \(| x - 4 | \ge 3 }\), \(B =\) {\(x \in R:\)\(x^{2}\) \(- 6x + 5 > 0}\),

b)\(A =\){\(x \in R: |x + 3| > 2}\), \(B =\) {\(x \in R: |x -1| \le 8}\),

c) \(A =\){\(x \in R :\)\(x^{2}\) \(- 4x + 3 < 0}\), \(B =\){\(x \in R: |x - 2| < 3}\)

Zad2
Wykonaj działania \(A \cap B\) , \(A \cup B\) , B' , A\ B i przedstaw wyniki graficznie dla:

A={\((x, y) \in\)\(R^{2}\)\(: x - y \le 0}\), \(B =\){\((x, y) \in\)\(R^{2}\)\(:x^{2}\)\(y^{2}\) \(+ \le 9}\).
ODPOWIEDZ