jak rozpisać (2n+n)!

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ciechanowski
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 11 paź 2011, 11:51
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

jak rozpisać (2n+n)!

Post autor: ciechanowski »

Witam
Jak w temacie. Nie wiem co dalej można z tym zrobić. Jak wykonać na tym silnię?
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

\((2n+n)!=(3n)!=1\cdot2\cdot3\cdot...\cdot(3n-1)\cdot3n\)

A do czego potrzebne Ci to "rozpisanie"?
ciechanowski
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 11 paź 2011, 11:51
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: ciechanowski »

heh nie wpadłem by dodać to w nawiasie :). Dziękuję
ciechanowski
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 11 paź 2011, 11:51
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: jak rozpisać (2n+n)!

Post autor: ciechanowski »

A jeszcze jedno: (2n+2)! ?
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\((2n+2)! = 1 \cdot 2 \cdot \ . \ . \ . \ \cdot (2n-1) \cdot 2n \cdot (2n+1) \cdot (2n+2)\)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Albo:
\((2n+2)!=(2n)!\cdot(2n+1)(2n+2)\)

Następne zadania - nowy temat
ODPOWIEDZ