Układ współrzęnych Oxyz

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ana0503
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 100
Rejestracja: 31 sie 2011, 07:42
Podziękowania: 29 razy
Płeć:

Układ współrzęnych Oxyz

Post autor: ana0503 »

ZAd 1.Opisz położenie względem układu współrzędnych Oxyz płaszczyzn:
a) 8x+2y+z=0
b)2x+4y+6=0
c)7y+6=0
Wykonaj odpowiedni rysunek
Zad 2.
Napisz równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty A(1,0,-3), B(2,2,2) C(0,0,4), a nastęnie znajdź wierzchołek X równoległoboku ABCX.
ODPOWIEDZ