układ równań-metoda wyznacznikowa

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
malinka025
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 08 cze 2011, 10:58
Płeć:

układ równań-metoda wyznacznikowa

Post autor: malinka025 »

1. Rozwiązać układ równań metodą wyznacznikową:
a. \(\begin{cases}y-2z=2\\ 2x+3y-2z=-1 \\ -2x-y+z=3 \end{cases}\)


b.\(\begin{cases}x+3y-5z=0\\ -2x+3y-3z=-1 \\ -3x+2z=-1 \end{cases}\)
ODPOWIEDZ