Obliczyć końcową wilgotność względną oraz ilość ciepła

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gaskaaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 90
Rejestracja: 21 gru 2009, 12:38
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Obliczyć końcową wilgotność względną oraz ilość ciepła

Post autor: gaskaaa »

120 m3 powietrza o temperaturze t1 = 15 C i wilgotność względna  = 0,5 przy ciśnieniu P = 0,1 MPa i gęstości  = 1,214 [kg/m3] ogrzano do temperatury t2 = 50 C. Obliczyć końcową wilgotność względną k oraz ilość dostarczonego ciepła Q [kJ]
ODPOWIEDZ