Dwa ciała [756]

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
komar89
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 235
Rejestracja: 12 sty 2011, 21:09
Podziękowania: 145 razy
Płeć:

Dwa ciała [756]

Post autor: komar89 »

Dwa ciała dążą ruchem jednostajnym po prostych przecinajacych się pod katem ostrym (alfa) ku punktowi przeciecia sie prostych P. Jedno znajduje się w odległości a metrów od punktu P, drugie w odległości b metrów od tegoz punktu. Pierwsze porusza się z prędkością V1 [m/s], drugie V2 [m/s]. Przedstawić wzajemną odległość obu ciał y, jako fukcję czasu x, oraz obliczyć ich odległość dla a=10 m, b=6 m, V1=4 m/s, V2=2 m/s, alfa=60 stopni.
ODPOWIEDZ