niby łatwe ale nie chce wyjśc..

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 15 mar 2009, 15:27

niby łatwe ale nie chce wyjśc..

Post autor: martaa »

1/2x+1/4x+1/7x+3=X

????????????????????????????
Awatar użytkownika
Fl3t05
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 15 mar 2009, 18:08

Post autor: Fl3t05 »

1/2x+1/4x+1/7x+3=x /*28
14x + 7x + 4x - 28x = -84
-3x = -84 /:3
x = 28
martaa
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 83
Rejestracja: 15 mar 2009, 15:27

Post autor: martaa »

dziękuje
ODPOWIEDZ