pomoc teoretyczna

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jonhio
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 326
Rejestracja: 17 sie 2009, 11:02
Podziękowania: 27 razy

pomoc teoretyczna

Post autor: jonhio »

w przestrzeni wielomianow st co najwyzej 2 dane sa wektory f1 f2 f3 spr czy ukl wekt
a( f1+f2, f2+f3,f3+f2
jest baza tej przestrzeni gdzy f1= x^2+1 f2= x=1 f3 =x^2+x
chodzi mi o to ze muszę to rozpatrzec tworząc nowe wektory np f4= f1+f2 itd i te nowe wektory f4 f5 f6 rozpatrzec czy sa baza przestrzeni tak?
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Tak.
jonhio
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 326
Rejestracja: 17 sie 2009, 11:02
Podziękowania: 27 razy

Post autor: jonhio »

uff to nie jestem taki glupi jak myslalem :d dziekuje
ODPOWIEDZ