Wyraź w milimetrach: 12,3 km

Regulamin forum
Proszę zapoznać się z zasadami dodawania postów w tym dziale!
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Wyraź w milimetrach: 12,3 km

Post autor: supergolonka »

Wyraź w milimetrach: 12,3 km.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązanie

Post autor: supergolonka »

Liczymy \[12,3\text{ km}=12,3\cdot 1000\text{ m}=12\,300\cdot 1000\text{ mm}=12\,300\,000\text{ mm}.\]

Odpowiedź: \(12\,300\,000\text{ mm}\)

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Klon 1

Post autor: supergolonka »

Wyraź w gramach: 8,7 t.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązanie - klon 1

Post autor: supergolonka »

Liczymy \[8,7\text{ t}=8,7\cdot 1000\text{ kg}=8\,700\cdot 1000\text{ g}=8\,700\,000\text{ g}.\]

Odpowiedź: \(8\,700\,000\text{ g}\)

ODPOWIEDZ