Zamiana ułamka zwykłego 21/28 na dziesiętny

Regulamin forum
Proszę zapoznać się z zasadami dodawania postów w tym dziale!
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Zamiana ułamka zwykłego 21/28 na dziesiętny

Post autor: supergolonka »

Zamień ułamek \(\frac{21}{28}\) na ułamek dziesiętny.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązanie

Post autor: supergolonka »

Liczymy \[\frac{21}{28}=\frac{3}{4}=\frac{75}{100}=0,75.\]

Odpowiedź: 0,75

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Klon 1

Post autor: supergolonka »

Zamień ułamek \(\frac{27}{150}\) na ułamek dziesiętny.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązanie - klon 1

Post autor: supergolonka »

Liczymy \[\frac{27}{150}=\frac{9}{50}=\frac{18}{100}=0,18.\]

Odpowiedź: 0,18

ODPOWIEDZ