od niedawna widze tak :
http://img835.imageshack.us/img835/4792 ... roblem.png
jak to naprawic ? ! ?!? w dwoch przegladarkach to samo ;x
problem z latexem na forum
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Moderator
Te wzory to zwykłe gif-y. Spróbuj zapisać plik (wzór) z tego linku wyżej (tzn. otwórz obrazek w nowej karcie, potem prawym przyciskiem i zapisz plik .gif). Potem sprawdź, czy ten gif jest poprawny (otwórz np. w przeglądarce obrazów). Jeżeli jest ok, tzn., że przeglądarka źle je wyświetla. A jeżeli zapisuje się jako krzaczki, to tzn., że po drodze z serwera został zmieniony. Możesz też spróbować wyłączyć oprogramowanie antywirusowe/antyspamowe/adblocka, bo one mogą blokować/zmieniać obrazki.
Dziwne, że małe wzory wyglądają u Ciebie dobrze, a źle wygląda tylko ten duży wzór. To zdaje się właśnie wskazywać na jakiś filtr anytspamowy.
Dziwne, że małe wzory wyglądają u Ciebie dobrze, a źle wygląda tylko ten duży wzór. To zdaje się właśnie wskazywać na jakiś filtr anytspamowy.
-
- Stały bywalec
- Podziękowania: 175 razy
- Otrzymane podziękowania: 71 razy
znaczy zadnego antywirusa nowego nie instalowałem.
zapisalem gif i nadal jest to krzaczek.
wyłączenie adblocka nic nie dało.
a w sumie antywirusa nie wiem jak wylaczyc, bo generalnie zadnego nie mam zainstalowanego, tylko ten co był juz dawno wgrany w system, a z nim wczesniej wszystko elegancko działało.
na matma.pl działa dobrze
np. to na matma.pl działa, a tu nie :
\(\lim_{(x,y)\to (0,0)}(x^y+y)^{\frac{1}{y}}\)
a to widze dobrze:
\(x^2+3\)
wlaśnie to dziwne ;x
i to na chrome jak i firefoxie.
może jakaś wtyczka ??
latex jakiej wtyczki uzywa hm ?
zapisalem gif i nadal jest to krzaczek.
wyłączenie adblocka nic nie dało.
a w sumie antywirusa nie wiem jak wylaczyc, bo generalnie zadnego nie mam zainstalowanego, tylko ten co był juz dawno wgrany w system, a z nim wczesniej wszystko elegancko działało.
na matma.pl działa dobrze
np. to na matma.pl działa, a tu nie :
\(\lim_{(x,y)\to (0,0)}(x^y+y)^{\frac{1}{y}}\)
a to widze dobrze:
\(x^2+3\)
wlaśnie to dziwne ;x
i to na chrome jak i firefoxie.
może jakaś wtyczka ??
latex jakiej wtyczki uzywa hm ?
-
- Moderator
Jeżeli tak jest, to wklej ten adres w przeglądarkę, zapisz obrazek (z menu pod prawym przyciskiem), który się wyświetli (to będzie obrazek gif) i wyślij mi ten obrazek na supergolonkaMAŁPAzadania.info.
Kod: Zaznacz cały
[tex]\lim_{(x,y)\to (0,0)}(x^y+y)^{\frac{1}{y}}[/tex]