Dlaczego nie można wrzucać obrazków?

Propozycje zmian i nowych funkcjonalności w serwisie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Morienti
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 19 mar 2014, 23:40

Dlaczego nie można wrzucać obrazków?

Post autor: Morienti » 20 mar 2014, 14:59

dlaczego nie można wrzucać skanów/screenów z zadaniami tylko trzeba je zapisywać, w czym to przeszkadza?

miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Post autor: miodzio1988 » 20 mar 2014, 15:03

1.Obrazki mogą być nieczytelne
2. Twoje pismo może być nieczytelne (nie obowiązuje jeśli nie jest to pisane ręcznie)
3. Kod w latex możesz sobie przerobić w łatwy sposób przerobić na pdfy
4. Chcesz pomocy od innych daj coś od siebie.
5. No i kod latex wygląda lepiej niż większość obrazków.
I wiele wiele więcej
Jakie są Twoje argumenty?
W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380

Morienti
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 19 mar 2014, 23:40

Post autor: Morienti » 20 mar 2014, 16:28

Mój argument jest taki że w ten sposób jest duużo szybciej i z pewnością czytelnie

Przykładowo chcę zadać pytanie skąd wiadomo że liczenie w tym zadaniu trzeba zakończyć na a5 http://s25.postimg.org/wr2biyu5b/ci_gi2.jpg wg ciebie powinienem to wszystko przepisywać na forum? Po co jeśli na screenie jest wszystko czytelne
albo http://s25.postimg.org/91cvu9vrz/ci3.jpg - skad wiadomo ze ma być "+2r" - jest czytelnie? Jest

miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Post autor: miodzio1988 » 20 mar 2014, 16:36

Szybciej dla Ciebie. Na zawsze ten link będzie aktywny? Myślisz w ogóle o tym czy tylko Cię interesuje pomoc dla Ciebie i na dobro forum masz wywalone?
W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380

radagast
Guru
Guru
Posty: 16731
Rejestracja: 09 lis 2010, 08:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 25 razy
Otrzymane podziękowania: 7064 razy
Płeć:

Post autor: radagast » 20 mar 2014, 17:13

ja jeszcze dodam , że obrazków nie odczytuje żadna wyszukiwarka. Nie tworzy się więc archiwum zadań, a to jest istotna wartość dodana naszego forum.

Morienti
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 19 mar 2014, 23:40

Post autor: Morienti » 22 mar 2014, 14:01

Są servery gdzie linki nie wygasają, zresztą zawsze można zrobić możliwosć dodawania obrazków
Poza tym przeciez nie bede przepisywal za każdym razem w tych kodach zadania z rozwiązaniem ze screenów zeby zadać jedno pytanie bo za długo by zeszło

miodzio1988
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1751
Rejestracja: 05 sie 2009, 13:08
Otrzymane podziękowania: 207 razy

Post autor: miodzio1988 » 25 mar 2014, 23:39

Jeżeli jesteś chętny do zrobienia takiej możliwości to dajesz. Przecież to jest dla Twojej wygody, nie?


No to nie będziesz dostawał pomocy i tyle
W sprawie rozwiązania zadań proszę pisać na numer GG
6401380