Pisanie wzorów na forum

Propozycje zmian i nowych funkcjonalności w serwisie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6571
Rejestracja: 30 sty 2009, 00:25
Podziękowania: 26 razy
Otrzymane podziękowania: 1113 razy
Płeć:

Post autor: anka » 25 sty 2010, 17:19

\(loga\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]loga[/tex]
\(log_ba\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]log_ba[/tex]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.

Doris0003
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 27 paź 2009, 23:13

Post autor: Doris0003 » 02 lut 2010, 14:14

8 { \choose } 438

Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6571
Rejestracja: 30 sty 2009, 00:25
Podziękowania: 26 razy
Otrzymane podziękowania: 1113 razy
Płeć:

Post autor: anka » 02 lut 2010, 15:54

\(8 \choose 438\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]8  \choose  438[/tex]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.

af25
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 76
Rejestracja: 05 mar 2010, 16:30
Podziękowania: 31 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy

Post autor: af25 » 23 kwie 2010, 17:19

Witam!
Mam problem z wstawieniem rysunku do treści zadania. Scan rysunku mam na dysku swojego komputera. Proszę o wskazówki.

Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6571
Rejestracja: 30 sty 2009, 00:25
Podziękowania: 26 razy
Otrzymane podziękowania: 1113 razy
Płeć:

Post autor: anka » 23 kwie 2010, 17:23

Wrzuć np tutaj:
http://www.fotosik.pl/dodaj_zdjecia.php
a potem podaj linka
Ja podaję tego z okienka pod "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze): Nowe!'
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.

kasiag910714
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 196
Rejestracja: 26 paź 2010, 19:12
Podziękowania: 91 razy
Płeć:

Post autor: kasiag910714 » 16 gru 2010, 17:51

jak się robi znak razy ??

Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6571
Rejestracja: 30 sty 2009, 00:25
Podziękowania: 26 razy
Otrzymane podziękowania: 1113 razy
Płeć:

Post autor: anka » 16 gru 2010, 18:09

Kod: Zaznacz cały

 \cdot 
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.

irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9851 razy
Płeć:

Post autor: irena » 31 sty 2011, 18:38

Mam prośbę o wstawienie kwantyfikatorów. Ciągle zapominam, jak się wrzuca. Czy to możliwe, żeby znalazły się "pod ręką"?

Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Post autor: Lbubsazob » 31 sty 2011, 20:22

Kod: Zaznacz cały

[tex]\forall[/tex]
\(\forall\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\exists[/tex]
\(\exists\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigwedge[/tex]
\(\bigwedge\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigvee[/tex]
\(\bigvee\)

jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 17 lut 2009, 00:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola » 31 sty 2011, 22:15

Kod: Zaznacz cały

[tex]\ bigwedge_{x \in  R}\ y=f(x)[/tex]
\(\bigwedge_{x \in R}\ y=f(x)\)

Kod: Zaznacz cały

[tex]\bigvee_{x \in R}\ y=f(x)[/tex]
\(\bigvee_{x \in R}\ y=f(x)\)

konradqa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 10 sty 2011, 00:06
Podziękowania: 40 razy

Post autor: konradqa » 06 lut 2011, 00:29

log_ab=x

Awatar użytkownika
ewelawwy
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2057
Rejestracja: 16 kwie 2010, 15:32
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 910 razy
Płeć:

Post autor: ewelawwy » 06 lut 2011, 00:42

konradqa pisze:log_ab=x
weź to w texy

Kod: Zaznacz cały

[tex]\log_ab=x[/tex]
\(\log_ab=x\)

Kanodelo
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 145
Rejestracja: 09 cze 2011, 09:23
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 84 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy
Płeć:

Post autor: Kanodelo » 10 lip 2011, 23:28

A czy ktoś wie jak zapisywać kongurencje tak żeby to ładnie wyglondało, nie \(x = 1 (mod3)\) tylko chyba jakoś tak można żeby było inaczej.

Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Re: Pisanie wzorów na forum

Post autor: Lbubsazob » 10 lip 2011, 23:37

Kod: Zaznacz cały

[tex]x \equiv 1 \ \pmod{3}[/tex]
\(x \equiv 1 \ \pmod{3}\)
Inaczej się chyba nie da...

anetaaneta1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 256
Rejestracja: 12 lis 2010, 20:48
Podziękowania: 241 razy
Płeć:

Post autor: anetaaneta1 » 10 sie 2011, 16:08

jak się tworzy skrót wtedy i tylko wtedy ???