Propozycja do regulaminu

Propozycje zmian i nowych funkcjonalności w serwisie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Żaden problem ;)
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

A ja wracam do propozycji Regulaminu- myślę, że sensownym byłoby jednak ograniczenie ilości zadań wrzucanych w jednym poście. O wiele łatwiej pisze się rozwiązanie 1- 2 zadań, zwłaszcza jeśli rozwiązanie zadań jest dość długie i zajmuje dużo miejsca. Nie podoba mi się wrzucanie do jednego postu całych zbiorów zadań. Nieraz takie rozwiązywałam i trochę się wkurzałam. Co Wy na to? Proponuję ograniczenie ilości do 3 zadań w jednym poście (nawet jeśli dotyczą podobnego problemu)...
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Popieram wniosek Ireny.
Nie więcej jak 3 zadania i to z jednego działu.
To pomoże innym w przeszukiwaniu zasobów.
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Spójrzcie tu:
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=2&t=19838
Nikt z administratorów nie komentuje naszej propozycji ograniczenia ilości wrzucanych zadań. A co niektórzy zaczynają wpisywać całe zestawy... :D
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Wolę już to niż zakładanie 25 topików pod tytułem Zadania maturalne
Ktoś dziś założył kilkanaście topików zatytułowanych 'pochodna'
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Post autor: Lbubsazob »

Może faktycznie trzeba ustalić, że w jednym temacie może być góra 5 zadań i to tylko z jednego działu. Ten temat http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=2&t=19838 wygląda strasznie, ale chyba jeszcze straszniej wyglądało te 26578 pochodnych, bo wchodzę dzisiaj rano na forum i zastanawiam się, co tu się dzieje... A żeby nie było takich sytuacji jak dzisiaj, to będzie po 5 przykładów w jednym temacie zamiast 30 czy ileś tam osobnych i od razu by lepiej wyglądało.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Zmieniłem regulamin zgodnie z Waszymi propozycjami, tzn. dopisałem dwa punkty: o maksymalnej liczbie zadań w temacie (5), i o zadaniach z różnych działów w jednym temacie.

Pewnie dla zamieszczających zdania to niewiele zmienia, bo i tak nie czytają regulaminu, ale przynajmniej jest teraz jasne, że za załamanie tych zasad można kasować tematy.
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Niekoniecznie zaraz kasować, ale można się odwoływać do Regulaminu i zwracać uwagę wrzucającym całe zestawy zadań. Dziękuję. :D
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Re: Propozycja do regulaminu

Post autor: Lbubsazob »

Proponuję dodać punkt do regulaminu, że temat nie powinien być pisany DRUKIEM.
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie tematy w stylu http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=30&t=24812 wyglądają nieestetycznie - może nie tyle ciężko się je czyta, co sam ich wygląd jest trochę odstraszający. Jeżeli nazwa tematu jest pisana drukiem, to ją poprawiam, jednak tamtego tematu nie przeniosę do kosza - bo nie mam się na co powołać. Nie mówię też, żeby pisanie tytułu tematu drukiem było jakimś strasznym wykroczeniem - po prostu w miarę możliwości powinniśmy to poprawiać, bo temat raczej nie powinien tak wyglądać.
Awatar użytkownika
zadaniainfomm
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 209
Rejestracja: 27 kwie 2009, 21:20
Podziękowania: 12 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: zadaniainfomm »

Odnośnie zadań do trwających konkursów: Jeśli ktoś nie chce, nie musi podawać do niego rozwiązań. Ciężki to jest temat,a wiadomo że forum to jest bardzo mocne, stąd takich pytań się nie pozbędziemy. Czyż nie mam racji ?
ODPOWIEDZ