Równania i nierówności

Regulamin forum
Proszę zapoznać się z zasadami dodawania postów w tym dziale!
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Laskarzewsky
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 07 paź 2014, 01:04
Płeć:

Równania i nierówności

Post autor: Laskarzewsky »

Rozwiąż równania

a)\[2x+17=26-x\] b) \[11-x=3x+8\] c) \[-7(x+2)-4=2(-x+2)\] d) \[2x(x-1)=2(x-1)(x+3)\] e) \[1- \frac{2x+5}{3}=4\]
Ostatnio zmieniony 07 paź 2014, 02:30 przez Laskarzewsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Laskarzewsky
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 07 paź 2014, 01:04
Płeć:

Rozwiązanie

Post autor: Laskarzewsky »

a) \[x=3\] b) \[x= \frac{3}{4}\] c) \[x= -2,5\] d) \[x=1\] e) \[x=-7\]
ODPOWIEDZ