Zadanie do arkusza

Regulamin forum
Proszę zapoznać się z zasadami dodawania postów w tym dziale!
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
HALINASWIECKA
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 03 paź 2014, 15:22
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Zadanie do arkusza

Post autor: HALINASWIECKA »

Dla jakich wartości parametru K układ równań \(\begin{cases} {kx-k^{2}y=16 }\\{x-(\frac{1}{2} k^{2}-k)y=4}\end{cases}\) jest oznaczony?

A. dla \(k \in{\rr-\left\{0,4\right\}}\) \(\quad\) B. dla \(k \in \rr - \left\{0 \right\}\) \(\quad\) C. dla \(k \in \rr - \left\{4 \right\}\) \(\quad\) D. dla żadnych
HALINASWIECKA
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 03 paź 2014, 15:22
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: HALINASWIECKA »

Odpowiedź: A
ODPOWIEDZ