zadanie do arkusze 3

Regulamin forum
Proszę zapoznać się z zasadami dodawania postów w tym dziale!
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
HALINASWIECKA
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 03 paź 2014, 15:22
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

zadanie do arkusze 3

Post autor: HALINASWIECKA »

Rozwiąż równanie \(cos(6x)-cos(4x)+sinx=0\) .
Ostatnio zmieniony 17 maja 2019, 20:09 przez HALINASWIECKA, łącznie zmieniany 1 raz.
HALINASWIECKA
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 30
Rejestracja: 03 paź 2014, 15:22
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: HALINASWIECKA »

\(x=k\pi\) , \(k \in \zz\) lub \(x=\frac{\pi}{30}\)+\(\frac{2k\pi}{5}\) ,\(k \in \zz\) lub \(x=\frac{\pi}{6}\)+ \(\frac{2k\pi}{5}\), \(k \in \zz\)
ODPOWIEDZ