Znajdź ciąg (an) zadany daną zależnością rekurencyjną

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
bolihombre
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 06 wrz 2022, 22:51
Płeć:

Znajdź ciąg (an) zadany daną zależnością rekurencyjną

Post autor: bolihombre »

Znajdź ciąg (an) zadany daną zależnością rekurencyjną oraz warunkami początkowymi. Zapisz jego wzór ogólny w najprostszej możliwej postaci. Uzasadnij odpowiedź.

a) a0 = 0, a1 = 1, an+1 + 2an − 8an˘1 = n2^n
g) a0 = 0, a1 = 1, a2 = 1, an+2 − 6an+1 + 12an − 8an − 1 = 2^n
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: Znajdź ciąg (an) zadany daną zależnością rekurencyjną

Post autor: kerajs »

Napisz to porządnie.
ODPOWIEDZ