Złożoność tego algorytmu opisuje funkcja T(n)=2n

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ola00
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 61
Rejestracja: 30 lis 2021, 13:55
Podziękowania: 14 razy

Złożoność tego algorytmu opisuje funkcja T(n)=2n

Post autor: Ola00 »

Na komputerze K wykonanie algorytmu A dla danych o rozmiarze 6 zajmuje 8 sekund. Złożoność tego algorytmu opisuje funkcja T(n)=2n.
a) Ile czasu zajmie wykonanie algorytmu A dla danych o rozmiarze 10 na tym samym komputerze ?
b) Jaki jest największy rozmiar danych, dla których czas wykonania nie przekroczy 32 sekund ( na tym komputerze)?
c) Ile czasu będzie potrzebował komputer K' dokładnie 1024 razy szybszy od komputera K, do wykonania algorytmu A dla danych rozmiaru 20
ODPOWIEDZ