symbol Newtona

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
attec18
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 68
Rejestracja: 30 mar 2020, 23:25
Podziękowania: 11 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

symbol Newtona

Post autor: attec18 »

Pokaż że jedynymi wartościami \(m,n\in \mathbb{Z}^+\) takimi ze \(1<m<\frac{n-1}{2}\) oraz \(\sum_{k=0}^{m}{\binom{n}{k}}\) jest potęgą 2 są \((m,n)=(3,23)\) i \((m,n)=(2,90).\)
ODPOWIEDZ