Niech wierzchołkami grafu Lk będą wszystkie k-elementowe ciągi złożone z cyfr {0, 1, 2, 3}. Dwa wierzchołki, u = (u1,...,uk) oraz v = (v1,...,vk), łączymy krawędzią wtedy i tylko wtedy gdy:
\forall i = 1,...,k: (ui = vi + 1mod4 \vee vi = ui + 1mod4)
Narysuj L2 lub napisz jego macierz sąsiedztwa. Znajdź rząd, rozmiar i stopień wierzchołków w Lk dla dowolnego k \ge 1
zadanie graf
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 5
- Rejestracja: 11 lut 2019, 21:23
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Witam na forum
- Posty: 5
- Rejestracja: 11 lut 2019, 21:23
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
Niech wierzchołkami grafu Lk będą wszystkie k-elementowe ciągi złożone z cyfr {0, 1, 2, 3}. Dwa wierzchołki, u = (u1,...,uk) oraz v = (v1,...,vk), łączymy krawędzią wtedy i tylko wtedy gdy:
\(\forall\)i = 1,...,k: (ui = vi + 1mod4 \(\vee\) vi = ui + 1mod4)
Narysuj L2 lub napisz jego macierz sąsiedztwa. Znajdź rząd, rozmiar i stopień wierzchołków w Lk dla dowolnego k \(\ge\) 1
Nie mogę edytować postu a z szybkości źle wstawiłem LaTeX więc poprawiam w komentarzu.
Z góry dziękuję za wskazówki i odpowiedzi!
\(\forall\)i = 1,...,k: (ui = vi + 1mod4 \(\vee\) vi = ui + 1mod4)
Narysuj L2 lub napisz jego macierz sąsiedztwa. Znajdź rząd, rozmiar i stopień wierzchołków w Lk dla dowolnego k \(\ge\) 1
Nie mogę edytować postu a z szybkości źle wstawiłem LaTeX więc poprawiam w komentarzu.
Z góry dziękuję za wskazówki i odpowiedzi!