Zbiory rozmyte

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
lastminute
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 02 lut 2018, 12:36
Płeć:

Zbiory rozmyte

Post autor: lastminute »

Bardzo proszę o pomoc :) czy w tym zadaniu wystarczy postawić za x 4 i 5,1 i porównać która liczba ma większą przynależność ?

Funkcja przynależności zabioru rozmytego A ma postać

0 dla 2≤x≤3
μA (x) = frac{x-3}{2} dla 3 \le x \ge 5
1 dla x>5
Wyznacz wartość funkcji przynależności do zbioru dla x=4 oraz x=5,1
lastminute
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 02 lut 2018, 12:36
Płeć:

Post autor: lastminute »

Źle coś mi pokazało...
Zbiór przyjmuje wwartości:
0 dla 2 <_ x<_3
(x-3)/2 dla 3<_x<_5
1 dla x>5
ODPOWIEDZ