Rozwiązać metodą rozkładu na równanie jedno- i niejednorodne

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gwera
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 15 cze 2017, 00:38
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Rozwiązać metodą rozkładu na równanie jedno- i niejednorodne

Post autor: gwera »

Rozwiąż schemat rekurencyjny

\(a_{n+2} - 4a_{n+1} + 3a_{n} = -200\)
\(a_{0} = 3000\)
\(a_{1} = 3300\)

metodą rozkładu na równianie jednorodne i niejednorodne.
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Leniuch jesteś - trzeba poszukać w google i się znajdzie - np. tutaj.
ODPOWIEDZ