zbiór kartezjański

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gollum
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 432
Rejestracja: 10 mar 2010, 13:05
Podziękowania: 339 razy

zbiór kartezjański

Post autor: gollum »

zbiorem kartezjańskim jest:
[tak/nie] { \((x,y) \in \rr ^2 \ \ x=y\) }
[tak/nie] { \((x,y) \in \rr ^2 \ \ |x| \le 2 \wedge |y| \le 5\) }
[tak/nie] { \(nn (x,y) \in \rr ^2 \ \ x^2+y^2 \le 4\) }
ODPOWIEDZ