Działanie w zbiorze G

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
gollum
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 432
Rejestracja: 10 mar 2010, 13:05
Podziękowania: 339 razy

Działanie w zbiorze G

Post autor: gollum »

Działanie w zbiorze G zdefiniowane następująco \(\forall _{x,y \in G} x \circ y=x^2+y^2-1\) jest wewnętrzne w zbiorze G, jeżeli:
[tak/nie] G=(0,1)
[tak/nie] G=(1,nieskonczoność)
[tak/nie] G= zbiór liczb całkowitych
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: Działanie w zbiorze G

Post autor: radagast »

gollum pisze:Działanie w zbiorze G zdefiniowane następująco \(\forall _{x,y \in G} x \circ y=x^2+y^2-1\) jest wewnętrzne w zbiorze G, jeżeli:
[tak/nie] G=(0,1)
nie
gollum pisze:[tak/nie] G=(1,nieskonczoność)
tak
gollum pisze:[tak/nie] G= zbiór liczb całkowitych
tak
ODPOWIEDZ