Zbiory rozmyte

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
arturek999
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 306
Rejestracja: 21 lis 2012, 19:34
Podziękowania: 246 razy
Płeć:

Zbiory rozmyte

Post autor: arturek999 »

Niech \(X={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}\) Dla poniższych zbiorów znajdź \(A \cap B\),\(A \cup B\),\(\kre{A}\),\(A\times B\)
\(A= \frac{0,3}{1} + \frac{1}{3} + \frac{0,4}{7}\),\(B= \frac{0,6}{2}+ \frac{0,4}{4}+ \frac{0,7}{6}+ \frac{0,2}{8}\)
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(A\cap B=\emptyset\\
A\cup B=\frac{0,3}{1}+\frac{0,6}{2} + \frac{1}{3} + \frac{0,4}{4}+ \frac{0,7}{6}+ \frac{0,4}{7}+ \frac{0,2}{8}\\
\overline{A}=\frac{0,7}{1} +\frac{1}{2}+\frac{1}{4}+\frac{1}{5}+\frac{1}{6}+ \frac{0,6}{7}+\frac{1}{8}+\frac{1}{9}+\frac{1}{10}\\\)
ODPOWIEDZ