Matematyka dyskretna

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
udf
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2015, 20:25
Płeć:

Matematyka dyskretna

Post autor: udf »

Wyprowadź wzór na funkcję tworząca ciągu będącego rozwiązaniem równania rekurencyjnego an+2−6an+1+8an=3∗2n;a0=a1=0
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Co tam jest po prawej stronie tej równości? 3-2n?
ODPOWIEDZ