Zaszyfrować i zdeszyfrować w systemie RSA

Teoria liczb, teoria grafów, indukcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
koleszka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 25 mar 2010, 14:04
Podziękowania: 10 razy

Zaszyfrować i zdeszyfrować w systemie RSA

Post autor: koleszka »

1). Zaszyfrować \(111000\) dla \(n=77\) w systemie RSA.

2). Zaszyfrować i zdeszyfrować w systemie RSA \(n=55\) \(e=23\) \(m=15\) .

proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań
pozdrawiam
ODPOWIEDZ